Szalonnás tökleves tejföllel

Szalonnás tökleves tejföllel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt húsos szalonna
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 db spárgatök
  • 2 pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csokor kapor
  • 1-2 kanál 10 %-os ecet
  • 2 dl tej

Elkészítés:

Elkészítés:

Hámozzuk meg a tököt, gyaluljuk le, majd tegyük fel főni bő vízzel, kevés sóval és az ecettel! Rakjuk bele az apróra vágott kaprot! Főzzük negyed óráig!

Készítsük el a habarást a liszttel, a tejjel és a tejföllel! Merjünk a forró léből a habaráshoz, és keverjük simára!

Melegítsük fel, majd adjuk hozzá a leveshez! Még főzzük pár percig a levest!

Süssük meg kicsit a szalonnát! Levesszük a tűzről, majd amikor kicsit lehűlt, tegyük rá a pirospaprikát, és adjuk hozzá a leveshez!

Neked ajánljuk