Szalonnás „sütemény”

Szalonnás „sütemény”
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • kb. 14 szelethez:
  • 40 dkg zöldborsó (20 dkg tisztított súly)
  • 15 dkg szalonna
  • 8 db szárított paradicsom
  • 3 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj (olvasztott)
  • 40 dkg zöldborsó (20 dkg tisztított súly)
  • 15 dkg szalonna
  • 8 db szárított paradicsom
  • 3 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj (olvasztott)

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük .

A friss zöldborsót megtisztítjuk, 5 percre lobogó sós vízbe tesszük, majd lecsöpögtetjük. A szalonnát, az aszalt paradicsomot kis kockákra vágjuk.

Tálba ütjük a tojásokat, felverjük, és folyamatos keveréssel hozzádolgozzuk a lisztet, a sütőport, az olvasztott vajat, a szalonnát, egy-egy csipet sót, borsot, a reszelt sajtot, a zöldborsót, és ha túl száraz, kevés tejet.

Sütőpapírral kibélelt (vagy szilikon) formába (25 cm hosszú őzgerincforma) öntjük, és 30 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!) Hagyjuk kihűlni, mielőtt felszeleteljük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti