Szalonnás sertésragu gombásan

Szalonnás sertésragu gombásan

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 dkg zsír
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 kávéskanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 60 dkg sertéscomb
  • bors
  • majoránna
  • 25 dkg gomba

Elkészítés:

Elkészítés:

Pirítsuk meg zsíron a füstölt szalonnát! Kockázzuk fel a hagymát, és pároljuk meg zsíron! Csíkozzuk fel a húst és a kolozsvári szalonnát, a gombát pedig szeleteljük fel! Adjuk hozzá a fentieket a hagymához! Szórjuk meg sóval, majorannával, borssal és reszelt fokhagymával! Locsoljuk meg 2 deci vízzel! Pároljuk lassú tűzön fedő alatt! Az elfőtt vizet pótoljuk! Öntsük rá a puha húsra a lisztes tejszínt, és főzzük még pár percig!

Neked ajánljuk