Szalonnás mascarponés penne

Szalonnás mascarponés penne
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g felkockázott szalonna
  • 250 g mascarpone
  • 355 g penne tészta
  • 1 szál rozmaring apróra vágva
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • só, bors és szerecsendió Ízlés szerint
  • 200 g felkockázott szalonna
  • 250 g mascarpone
  • 355 g penne tészta
  • 1 szál rozmaring apróra vágva
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • bors

Elkészítés:

Egy nagy tálba elkezdjük forralni a sós vizet, majd amikor már lobog, beletesszük a tésztát és puhára főzzük. Ezután leszűrjük és hagyjuk, hogy jól lecsepegjen.

Egy serpenyőbe kimérjük az olajat, amin elkezdjük pirítani a szalonnát a felaprított rozmaringgal. Kb. 2-3 percig főzzük, vagy amíg szép aranybarna színű nem lesz a szalonna.

Egy nagy tálba összekeverkük a mascarponét és a frissen reszelt parmezán sajtot kb. 2-3 evőkanál tésztavízzel. Borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a tésztát és a rozmaringgal ízesített szalonnát. Alaposan összeforgatjuk. Parmezán sajttal meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti