Elkészítés:
Egy nagy tálba elkezdjük forralni a sós vizet, majd amikor már lobog, beletesszük a tésztát és puhára főzzük. Ezután leszűrjük és hagyjuk, hogy jól lecsepegjen.
Egy serpenyőbe kimérjük az olajat, amin elkezdjük pirítani a szalonnát a felaprított rozmaringgal. Kb. 2-3 percig főzzük, vagy amíg szép aranybarna színű nem lesz a szalonna.
Egy nagy tálba összekeverkük a mascarponét és a frissen reszelt parmezán sajtot kb. 2-3 evőkanál tésztavízzel. Borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a tésztát és a rozmaringgal ízesített szalonnát. Alaposan összeforgatjuk. Parmezán sajttal meghintve tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti