Hozzávalók:
  • 60 dkg sertésmáj
  • 15 dkg bőrös füstölt szalonna
  • 1 ek. zsír
  • 2 ek. liszt
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • 60 dkg sertésmáj
  • 15 dkg bőrös füstölt szalonna
  • 1 ek. zsír
  • 2 ek. liszt
  • őrölt bors
  • pirospaprika

Szalonnás máj

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A májat, szalonnát felszeleteljük, a szalonnát bevagdossuk, a májat is középen egy csíkban és először a szalonnát a serpenyőben ropogósra sütjük, miközben a májat kicsit kiklopfoljuk és kevés lisztbe forgatjuk.Ha a szalonnaszeletek már ropogósak, akkor kivesszük és helyére a máj kerül, amit sózunk, borsozunk, és nagy lángon kisütjük hirtelen, mindkét felét.Tálalásnál a szalonnát ráhelyezzük, paprikával szórjuk, kis pecsenyelével locsoljuk meg.