Szalonnás krumplileves

Szalonnás krumplileves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 10 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 zöldpaprika
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

Elkészítés: Az apró kockára vágott szalonnát kevés olajban megfuttatjuk. Rászórjuk a finomra vágott hagymát, és az egészet aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és amikor már félig megpuhultak, hozzáadjuk a krumplit és a paprikakockákat is. Felöntjük vízzel, majd amikor a zöldségek teljesen megfőttek, egy jó pirospaprikás rántással berántjuk. Aki szereti, tejfölt is tehet bele.

Neked ajánljuk