Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kiterítjük, és 4x4 cm-es négyzetlapokra vágjuk. Éles késsel a négyzetek sarkait bevágjuk a négyzet közepe felé. Minden második sarkot középre hajtunk, lenyomjuk. Az így kapott csillagokat megkenjük a felvert tojással.
A csillagok közepére kéksajtot morzsolunk és megszórjuk szalonnakockákkal. Ha az ízlésünk kívánja, meg is sózhatjuk a tetejét, de csak óvatosan, mert a gorgonzola alapvetően is erős ízzel rendelkezik. A sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A csillagokat sajtmártással, majonézzel frissen tálaljuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
buli
,
társaság
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
olcsó
,
pofonegyszerű
,
45 perc
,
előétel
,
sertéshúsos
,
sajtos