Szalonnás-hagymás pite

Szalonnás-hagymás pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg lágy vaj
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg füstölt húsos szalonna vagy füstölt sonka
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 2 egész tojás
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg lilahagyma
  • a tetejére:
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 5-10 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg lágy vaj
  • 15 dkg füstölt húsos szalonna vagy füstölt sonka
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 2 egész tojás
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg lilahagyma
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 5-10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe rakjuk 30 percre.

Elkészítjük a tölteléket: a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd pár percig dinszteljük benne a vékonyra csíkozott hagymát. Ha kihűlt, elkeverjük benne a tejszínt, a tejfölt és a tojásokat. Megborsozzuk és a szalonna sósságának megfelelően sózzuk.

A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Beletesszük a tepsibe, ráhalmozzuk a tölteléke, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és rátesszük a szalonnacsíkokat, majd forró sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti