Szalalkális sütemény

Szalalkális sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 70-80 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 25 dkg cukor
  • 4 egész tojás
  • 200 g tejföl
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 70-80 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 25 dkg cukor
  • 4 egész tojás
  • 200 g tejföl
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A zsírt, a cukrot, a tojást kikavarjuk. Hozzáadjuk a szalalkálit, a citrom héját, a vaníliát és a tejfölt, végül a lisztet, és linzer állagú tésztát gyúrunk belőle. (Nem kell pihentetni.)

Picit vastagabbra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd tojásfehérjével lekenjük és kristálycukorba mártjuk. (Lehet cukros dióba is mártani – A megdarált vagy késsel összeaprított diót ízlés szerinti cukorral összekeverjük.)

Sütőpírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. (Nem szabad kiszárítani!)

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti