Szalalkális sós perec

Szalalkális sós perec
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 kisebb tojás
  • 6 g szalalkáli
  • 50 ml langyos tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál só
  • a tetejére:
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 1 mokkáskanál piros paprika
  • szezámmag ízlés szerint
  • 25 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 kisebb tojás
  • 6 g szalalkáli
  • 50 ml langyos tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 1 mokkáskanál piros paprika
  • szezámmag

Elkészítés:

A tejben a szalalkálit feloldjuk. Lisztben elkeverjük a sót (én megszoktam kóstolni, hogy elég sós legyen.)

A liszttel elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, tejfölt, a szalalkálit és összegyúrjuk.

Lisztezett munkalapon fél centiméter vastagra nyújtjuk. Perecszaggatóval kiszúrjuk. Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral lefedünk, a pereceket rásorakoztatjuk.

A tojássárgáját a tejjel, pirospaprikával összekeverjük, majd lekenjük vele a pereceket és szezámmaggal meghintjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a süteményt 8-10 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!