Szalagos fánk

Szalagos fánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl langyos tej
  • *
  • lekvár vagy dzsem
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 csipet
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl langyos tej
  • *
  • lekvár vagy dzsem

Elkészítés:

Kb. 3 evőkanál tejjel az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a három tojássárgáját, a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt és a vajat összekeverjük, majd óvatosan a liszthez adjuk. A tésztát jól kidolgozzuk, és meleg helyre tesszük, amíg a kétszeresére megkel.

A megkelt tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és kis érméket (5 cm-es) szaggatunk belőle. A közepét kilyukasztjuk és forró olajban kisütjük.

Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk és lekvárt kínálunk mellé.

Megjegyzés:

A receptet Lakos Istvánné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti