Elkészítés:
A kockára vágott hagymát egy kis olajon elkezdjük dinsztelni, majd beletesszük a negyedekre vágott koktél paradicsomot és a babérleveleket. Egy kicsit hagyjuk őket együtt karamellizálódni, amíg a paradicsomok is engednek egy kis levet.
Ezután beletesszük a kockára vágott csirkemelleket és felöntjük vízzel. (Jó bő vízzel öntsük fel, mert a tészta is majd ebbe a raguba fog bele kerülni, és nehogy száraz legyen az étel.)
Befűszerezzük (jobb, ha többször fűszerezzük inkább, mert ha belekerülnek a konzervek, kicsit édes íze lesz), fedőt teszünk rá, és ameddig a csirkemell meg nem puhul, pároljuk. Ezután beletesszük a bolognai konzervet, 1-2 perc alatt összefőzzük, majd mehet bele a mexikói konzerv is a vörösbabbal és a kukoricával. Most újra fűszerezzük, hogy elnyomjuk az édes ízvilágot, annyira amennyire szeretnénk.
Végül hozzáadjuk a sós vízben főtt, leszűrt tésztát, és párpercig ősszefőzzük vele, és már tálalhatjuk is.
Megjegyzés:
A receptet Ezerarculánygasztroblogja küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Mediterrán ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
45 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Tésztaételek