Szaftos marhatokány

Szaftos marhatokány

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 6 személyre:

  • 1 kg marhahátszínfilé

A páchoz:

  • 4 tk. durvára őrölt színes bors
  • 5 ek. dijoni mustár
  • 1 dl olaj

Valamint:

  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg csemege savanyú uborka
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 dl tejszín
  • 2 ek. olaj
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 4 cl vodka
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés:

A húst felcsíkozom és olajban kevert borssal és mustárral pácolom be, majd 1 éjszakát (vagy több napot) hagyom hűtőben állni.

Aprított vöröhagymát dinsztelek 2 ek. olajon és a húst rátéve színtelenre pirítom, néha megkeverve, majd paradicsompürét öntök rá és megsózva párolom, fedél alatt.

Utána mehet rá a felaprított gomba, sózom, borsozom és 10 perc párolás után a csíkozott uborka, a tejszín és a vodka következik.

Szükség szerint utánízesítem és petrezselyemzölddel tálalom.

Neked ajánljuk