Szabolcsi almás szelet

Szabolcsi almás szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 15 szelethez:
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj + a kenéshez
  • 10 dkg + 3 evőkanál porcukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1,5 kg alma (jonatán)
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál fahéj
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj + a kenéshez
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1,5 kg alma (jonatán)
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a tejfölt és jól összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük 30 percen keresztül.

Közben az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, levét kissé kinyomjuk. Az olajon megdinszteljük a lereszelt almát. A citrom levét és héját 3 evőkanál porcukorral és egy csipet fahéjjal összekeverjük, ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.

Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. A tésztát elfelezzük és az egyik felét visszatesszük a hűtőbe. A másikból lisztezett nyújtódeszkán 18x25 cm méretű tésztalapot nyújtunk. Kivajazott-kilisztezett tepsibe rakjuk a tésztalapot, villával megszurkáljuk, és az előmelegíttet sütőbe tesszük 15 percre, kivesszük, majd hagyjuk kihűlni.

Az almatölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztalapon. Kinyújtjuk a másik tésztát is és ráhelyezzük a töltelékre. Ezt a tésztalapot is megszurkáljuk villával. A sütőben további kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kicsit kihűlt, szeleteljük. Tetejét porcukorral

Megjegyzés:

Fotó: Recepttár.hu

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti