Szabadkai sütemény

Szabadkai sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 szelethez:
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál málnalekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál málnalekvár
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A lisztet keverőtálba szitáljuk, a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőport, a porcukrot, a tojássárgáját, a tejfölt és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

Amikor letelt az idő, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy beleférjen egy 22-24 centis átmérőjű, kerek kapcsos tortaformába, majd kézzel beleigazítjuk. A sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.

A kihűlt tésztát megkenjük a málnalekvárral. A csokoládét kis edénybe tördeljük és vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. A tortára locsoljuk, és hűtőbe téve megdermesztjük. Cikkekre vágva tálaljuk. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti