Szabadkai sütemény

Szabadkai sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10-12 szelethez:
  • 30+5 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál málnalekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál málnalekvár
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A finomlisztet keverőtálba szitáljuk, a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőport, a porcukrot, a tojássárgákat, a tejfölt és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.

A diós omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy beleférjen egy 22-24 centis átmérőjű, kerek kapcsos tortaformába, majd kézzel beleigazítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült rácsra borítjuk és kihűtjük.
Végül megkenjük a málnalekvárral, meglocsoljuk a vízgőzfürdő fölött felolvasztott étcsokoládéval, és hűtőbe téve megdermesztjük.