Svéd kelt tészta

Svéd kelt tészta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • sáfrány
  • 25 dkg mascarpone
  • mazsola

A tetejére:

  • tojás

Elkészítés:

Elkészítés:

Futtassuk fel az élesztőt a meleg, cukros tejben!

Keverjük össze a vajjal, a sáfránnyal és a sóval! Tegyük bele a lisztet és a mascarponét!

Kelesszük langyos helyen háromnegyed órát, majd sodorjunk belőle ujjnyi vastag, 20 centis nudlikat! Tekerjül fel őket nyolcas formában!

Nyomjunk 1-1 mazsolát a kunkorokba! Kenjük meg a tészta tetejét tojással, majd süssük meg 30 perc alatt közepes lángon, előmelegített sütőben!

Neked ajánljuk