Svéd kelt tészta

Svéd kelt tészta
Elkészítési idő
5,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • sáfrány
  • 25 dkg mascarpone
  • mazsola
  • A tetejére:
  • tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • sáfrány
  • 25 dkg mascarpone
  • mazsola
  • tojás

Elkészítés:



Futtassuk fel az élesztőt a meleg, cukros tejben!

Keverjük össze a vajjal, a sáfránnyal és a sóval!
Tegyük bele a lisztet és a mascarponét!

Kelesszük langyos helyen háromnegyed órát, majd sodorjunk belőle ujjnyi vastag, 20 centis nudlikat!
Tekerjül fel őket nyolcas formában!

Nyomjunk 1-1 mazsolát a kunkorokba!
Kenjük meg a tészta tetejét tojással, majd süssük meg 30 perc alatt közepes lángon, előmelegített sütőben!