Svéd gombasaláta

Svéd gombasaláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss, zsenge laskagomba
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 1 db kisebb fej hagyma (pl. lilahagyma, salotta)
  • 3 db szárított paradicsom
  • 1+1 teáskanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál szarvasgombaolaj
  • 2 teáskanál vörösborecet
  • 1 csapott teáskanál szárított oregánó
  • 1 mokkáskanál szárított, őrölt kakukkfű
  • 1 mokkáskanál szárított, őrölt rozmaring
  • ízlés szerint só
  • chili

Elkészítés:

A gombákat megtisztítom,felszeletelem A hagymát és a szárított paradicsomot felvágom.Üvegesre dinsztelem a hagymát, hozzáadom a szárított paradicsomot, majd felöntöm a 1/2 l passzírozott paradicsommal. Forralást követően hozzáadom a vörösborecetet, ha szükséges, igazítok a fűszerezésen. Botmixerrel sima szósszá dolgozom, hűlni hagyom.

Közben egy serpenyőben melegíteni kezdem az olívaolajat, rádobom a gombaszalagokat, enyhén sózom, 4-5 perc alatt megpirítom, meglocsolom a szarvasgombaolajjal.

Neked ajánljuk