Svéd gombás-paradicsomos saláta

Svéd gombás-paradicsomos saláta

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg hagyma
  • 6 dkg olaj
  • 4 dkg paradicsompüré
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db babérlevél
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra felkockázom, az olajon megfuttatom, hozzáadom a gombát és a paradicsompürét.

A sóval, borssal, fokhagymával és ízlés szerint egyéb fűszerekkel ízesítem, és lassú főzés mellett lassan hozzáadom a bort.

Ha nem elég pikáns, citromlevet adok hozzá. A végén finomra vágott petrezselyemmel összeforralom.

Hasonló receptek