Svájci mézeskalács

Svájci mézeskalács
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 400 ml méz
  • 200 g cukor
  • 250 g darált dió
  • 4 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál szegfűszeg
  • 2 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál fehér bors
  • 1 evőkanál rum
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 600 g liszt
  • a mázhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 140 g porcukor
  • 3 csepp ecet
  • 400 ml méz
  • 200 g cukor
  • 250 g darált dió
  • 4 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál szegfűszeg
  • 2 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál fehér bors
  • 1 evőkanál rum
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 600 g liszt
  • 2 db tojásfehérje
  • 140 g porcukor
  • 3 csepp ecet

Elkészítés:

A mézet felfőzzük a kevés vízben felolvasztott cukorral. (Elég, ha egyszer felforr.) Amikor langyosra hűlt, belegyúrjuk a darált diót, a fűszereket, a rumot, a szódabikarbónát, végezetül a lisztet.

24 óra pihentetés után kisujjnyi vastagságúra sodorjuk. Tetszőleges formákra szaggatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.

Egy nagy edényt félig megtöltjük melegvízzel, majd forralni kezdjük. Egy fém edénybe beletesszük a tojásfehérjét a porcukorral és az ecettel. Vízgőz felett addig verjük a habverővel, amíg a hab kemény nem lesz. (Nem szabad leesnie a habverőről.) Ezután nyomózsákba tesszük és kidíszítjük vele a mézeskalácsokat.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anika küldte be. Köszönjük!