Sváb szalonnás káposzta

Sváb szalonnás káposzta
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 főre:
  • 75 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg füstölt, húsos szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • zsír
  • A gombócokhoz:
  • 2,5 dl tej
  • 20-25 dkg liszt
  • 1 teáskanál zsír
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • 75 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg füstölt, húsos szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • zsír
  • 2,5 dl tej
  • 20-25 dkg liszt
  • 1 teáskanál zsír
  • 2 dkg élesztő

Elkészítés:

A szalonnát szeletekre, majd nagyobb kockákra daraboljuk.
Egy kb. 3-4 literes lábosban a zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk a felaprított hagymát, üvegesre pároljuk.

A savanyú káposztát alaposan kimossuk, majd ezt is pároljuk pár percig, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk, és lassan főzzük, amíg a káposzta megpuhul.

Ekkor a káposztát rátesszük, és sós vízben főtt krumplival tálaljuk.