Süveges zöldséges lecsós csirkeragu

Süveges zöldséges lecsós csirkeragu

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a süveghez:

  • 20+3 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez

a raguhoz:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 40 dkg sárga húsú paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor felaprított petrezselyem

Elkészítés:

A „süveghez” a lisztet a vajjal, egy csipet sóval gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Cipóvá gyúrjuk, lefóliázva 1-2 órára hűtőbe tesszük pihentetni.

A raguhoz a húst megmossuk, 1x1 centis kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a répát, a paprikát és a paradicsomot fél karikákra vágjuk. Mélyebb serpenyőben, a forró olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, fehéredésig sütjük. Ekkor rászórjuk a zöldségeket, sóval, borssal, a petrezselyemmel ízesítjük, meglocsoljuk fél dl vízzel, és közepes tűzön kb. 10 perc alatt félpuhára pároljuk. Négy, egyadagos hőálló üvegtálba szedjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 4 akkora körlapot vágunk belőle, hogy a formák átmérőjénél 1-2 centivel nagyobb legyen. Az edények szélét bekenjük a felvert tojással ráfektetjük a tésztalapokat, a szélénél körben rányomkodjuk, a tetejét is megkenjük tojással, vékony tésztacsíkokkal díszítjük. A sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk.

Hasonló receptek