Sütőzsákban sütött csirke zöldségekkel lila batáta pürével

Sütőzsákban sütött csirke zöldségekkel lila batáta pürével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db alsó
  • 2 db felső csirke comb
  • 2 db csirkeszárny
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zöldség
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 db burgonya
  • bors
  • 2 db lila batáta
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 dl főző tejszín
  • 2 db alsó
  • 2 db felső csirke comb
  • 2 db csirkeszárny
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zöldség
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 db burgonya
  • bors
  • 2 db lila batáta
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 dl főző tejszín

Elkészítés:

A csirkecombokat és a szárnyakat sózzuk, borsozzuk, a zöldségeket megtisztítjuk, majd hasábokra vágjuk. A burgonyát kockára vágjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal.

Veszünk egy sütőzsákot, belerakjuk a húsokat és a zöldségeket, bekötjük a száját, a sarkát kivágjuk, hogy a gőz kijöjjön. Belerakjuk egy tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ha megpuhult a hús és a zöldségek, akkor kivágjuk a zsákot és kicsit rápirítunk.

Amíg sül a hús és a zöldség, addig elkészítjük a batáta pürét. A lila batátát megtisztítjuk, karikára vágjuk, belerakjuk egy lábasba, megsózzuk és annyi vízzel felöntjük, ami éppen ellepi. Puhára főzzük, a vizet leöntjük róla, majd róla, majd összetörjük és pürésítjük.

Ha diétásan szeretnék, akkor így tálaljuk, ha nem, akkor 1 dl tejszínnel habosra keverjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!