Sütőzacskóban sült sertéscomb

Sütőzacskóban sült sertéscomb

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéscomb
  • 2 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 étkezési paprika
  • 2 ek. zsír
  • fél ujjnyi gyömbér
  • curry por
  • kömény
  • bors
  • chili
  • majoránna
  • 1 db sütőzacskó

Elkészítés:

A combot megmosom, cérnával átkötözöm, hogy megtartsa sülés közben is a gömbölyű formáját.

Egy sütőzacskóba teszem a zsírt, az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Mellé teszem a feldarabolt paprikát is.

A húst körben meghintem a fűszerekkel, majd a zacskóba teszem, a zacskót megszurkálom és lezárom.

A sütőt előmelegítem 190 C fokra. Maghőmérővel megnézem a hőmérsékletet, ami akkor jó, ha eléri a 73 C fokot.

Ha megfelelő a hőmérséklete a húsnak akkor kibontom a sütőzacskóból, és az egészet átteszem egy kisebb hőálló tálba, a zacskót leveszem róla, a sütő hőmérsékletét visszaveszem 160 C fokra, és légkeveréssel megsütöm a húst. Ez további 20 percet vesz igénybe, közben persze a szaftjával locsolgatom.

Amikor elkészült a hús, kiveszem, és felszeletelés előtt pihentetem negyed órát. Házi kovászos uborkával és a petrezselymes burgonyával tálalom.

Neked ajánljuk