Sütőzacskóban sült csirkecomb vegyes körettel

Sütőzacskóban sült csirkecomb vegyes körettel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

8 személyre:

  • 12 darab csirkecomb
  • 25 dkg előfőzött jázmin rizs
  • 1 doboz csemege kukorica (konzerv)
  • kb. 1 kg burgonya
  • 50 dkg gomba
  • 5 dl főzőtejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • majoránna
  • sült csirke fűszersó
  • 15 dkg vaj
  • kb. 0,5 dl étolaj

Elkészítés:

A csirkecombot enyhén megsózzuk, tetszés szerint fűszerezzük (ételízesítő, majoránna, bors, sült csirke fűszersó, majd ráreszeljük a fokhagymát.

Foguk egy sütőzacskót, teszünk bele 1-2 evőkanál étolajat és a fűszerezett húst, majd bekötjük a végét, mielőtt a sütőbe tesszük. Megbökdössük pár helyen tűvel a zacskót, és 200-220 fokon kb. 30 percig sütjük.

A vége felé szétvágjuk a zacskót, hogy szép pirosra süljön a hús.

A rizst az utasítás szerint megfőzzük, lecsöpögtetjük, kevés olajon a kukoricával együtt átkeverjük és a húshoz tálaljuk.

Neked ajánljuk