Sütőtökös-zabpelyhes keksz citromos krémmel

Sütőtökös-zabpelyhes keksz citromos krémmel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 15 dkg sütőtökpüré
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • csipet só
  • 1 db tojás

a krém hozzávalói:

  • 15 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • reszelt citromhéj
  • citromlé

Elkészítés:

A sütőtöktől lesz puhább az állaga és különlegesebb az íze, a mascarponés krém pedig még felteszi rá a koronát. Otthon és a kollégáim körében is sikert arattam vele.

Összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, és a mézes fűszerkeveréket.

Az olvasztott vajat (kihűtve) simára keverjük a porcukorral, a tojással, és a tejszínnel, majd hozzákeverjük a szintén kihűtött sütőtökpürét. Ezután a száraz és a nedves keverékeket fakanállal alaposan összekeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egymástól távolabb, kanállal ízlés szerinti méretű halmokat kanalazunk rá a masszából.

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve a kekszeket rácsra szedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét simára keverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, reszelt citromhéjjal, citromlével és a vaníliás cukorral. Ezután a teljesen kihűlt kekszeket összeragasztjuk a mascarpone krémmel. Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk