Sütőtökös túrógombóc pirított diómorzsában

Sütőtökös túrógombóc pirított diómorzsában
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg sütőtök
  • 25 dkg laktózmentes túró
  • 2 tojás
  • 3-4 evőkanál zabliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál nyírfacukor
  • pici só
  • a forgatáshoz:
  • 1 jó marék pirított, darált dió
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg sütőtök
  • 25 dkg laktózmentes túró
  • 2 db tojás
  • 3-4 evőkanál zabliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál nyírfacukor
  • pici
  • 1 jó marék pirított, darált dió
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A megsült sütőtök belsejét kikaparjuk, hozzáadjuk az áttört túrót, a tojást, a zablisztet, a sütőport, a cukrot és sót. Jól összekavarjuk. (Ha híg lenne, még tegyünk hozzá zablisztet.)

Közben vizet forralunk, a masszából gombócokat formázunk, és óvatosan beleengedjük a még nem lobogó, forró vízbe. Amikor feljönnek a víz felszínére, merőkanállal óvatosan kivesszük.

1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a diómorzsát, majd ebbe forgatjuk a gombócokat.

Mellé kínálhatunk sütőtökpürét, de bármilyen gyümölcsöntettel is isteni.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!