Sütőtökös torta

Sütőtökös torta

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • fél kg sütőtök
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 pohár kefir
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 kk. őrölt szegfűbors
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 1 kk. őrölt gyömbér
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vaníliaaroma

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Kikaparjuk a héjából. Hagyjuk kihűlni.

A margarint habosra keverjük a cukorral, egyesével hozzákeverjük a tojásokat. A kihűlt sütőtököt összeturmixoljuk a kefirrel, a tojásos masszához öntjük, majd simára keverjük. A liszthez keverjük a sütőport, a szódabikarbónát, kis sót és a fűszereket. A tojásos masszához dolgozzuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a sütőtökös masszát, és kb. 1 óra alatt megsütjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, félbevágjuk.

A töltelékhez a vajat habosra verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojásfehérjét, a vaníliás cukrot, a vaníliaaromát, és felverjük. Az alsó lapot megkenjük a krém harmadával, rátesszük a felső lapot, bevonjuk a maradék krémmel. 2 órát hűtőben pihentetjük, utána tálaljuk.

Neked ajánljuk