Sütőtökös sajttorta

Sütőtökös sajttorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • a kekszréteghez:
  • 15 dkg zabkeksz
  • 15 dkg oreo keksz
  • 13 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • *
  • a sajtkrémes réteghez
  • 4 tojás
  • 11 dkg cukor
  • 30 dkg sajtkrém
  • 30 dkg sült sütőtök
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl habtejszín
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt kardamom
  • ½ teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • *
  • a tetejére
  • 3 dl cukrásztejszín
  • 10 dkg sült tök( kis kockára vágva)

Elkészítés:

A kekszeket összetörjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a sót, elkeverjük, majd a kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.

Ha elkészült, kivesszük, és pihenni hagyjuk. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a tojást a cukorral, majd jöhet hozzá a sajtkrém, a villával összetört sült tök, a pudingpor, a liszt, a tejszín, valamint a fűszerek. Ezután mindent nagyon alaposan összekeverünk egy elektromos habverő segítségével, és ráöntjük a kekszrétegre, majd 170 fokos sütőbe tesszük 60 percre. Ahogy elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg hűl, addig kemény habbá verjük a tejszínt, majd egy sima csöves habzsákba szedjük és a kihűlt torta tetejét bevonjuk vele. A szélére körbe hab pöttyöket nyomunk a tortára, majd kockára vágott sült tökökkel díszítjük.

Ha értesülni szeretnél híreinkről, lépj be Facebook-csoportunkba!

Neked ajánljuk