Sütőtökös rizottó árpagyönggyel

Sütőtökös rizottó árpagyönggyel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg sütőtök
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 2-3 dkg margarin
  • őrölt fehérbors
  • kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 4 dl víz
  • 10 dkg árpagyöngy
  • 10 dkg mascarpone

Elkészítés:

Elkészítés:

A tököt apró kockákra szeleteljük, majd kb. negyed óra alatt puhára főzzük. A vöröshagymát is felvágjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt, összekeverjük, majd pár perc után hozzáadjuk a leveskockát, sót, őrölt borsot és kakukkfüvet. Kb. 25 percig főzzük alacsony hőfokon, lefedve. A megfőtt tököt elfelezzük, és az egyik felét összenyomkodjuk egy villával. Az összenyomott feléhez mascarponét adunk, majd ezt hozzákeverjük az árpagyöngyhöz. Szottyosra főzzük.

Hozzáadjuk a vajat, majd jól összekeverjük. Ha jól összekevertük, hozzáadjuk a másik fél tököt, majd összekeverjük. Az elkészített ételt tálaljuk.

Neked ajánljuk