Sütőtökös rétes rizslapokból (tej-, glutén-, cukormentes)

Sütőtökös rétes rizslapokból (tej-, glutén-, cukormentes)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 2 rúdhoz:
  • 6 db kerek rizslap
  • a töltelékhez:
  • kb. 50 dkg sütőtök
  • eritrit vagy méz
  • mazsola (opcionális)
  • őrölt fahéj (opcionális)
  • a lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • a szóráshoz:
  • porcukor/porXukor
  • 6 db kerek rizslap
  • 50 dkg sütőtök
  • eritrit vagy méz
  • mazsola (opcionális)
  • őrölt fahéj (opcionális)
  • 1 db tojás
  • porcukor/porXukor

Elkészítés:

Először a tölteléket készítjük el: a tököt legyaluljuk, majd – ha szükséges – kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk, fahéjjal és eritrittel (mézzel ízesítjük), (én kevés mazsolával is megbolondítottam). Hagyjuk kihűlni.

A kör alakú rizslapokat – egy rúdhoz 3 db-ot – (hipermarketekben, keleti édesség boltokban kapható) 1 másodpercre hideg vízbe mártjuk, majd úgy helyezzük a tepsibe, hogy kissé fedjék egymást. A közepére kanalazzuk a tölteléket, ráhajtjuk az egyik oldalról a rizspapírokat, tojással megkenjük, majd a másik oldalt is ráhajtjuk, és tojással megkenjük.

Ugyanígy járunk el a másik rúd rétessel is, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral (porXukorral) meghintve tálaljuk. Ebből a mennyiségből kb. 10 kisebb rétest kapunk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!