Sütőtökös parmezános pogácsa

Sütőtökös parmezános pogácsa

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 350 g sütőtökpüré
  • 320 g liszt
  • 75 g parmezán
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál bors
  • 2 teáskanál friss kakukkfű
  • 65 ml író
  • 60 ml tej
  • 30 g élesztő

a tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál író
  • 3 evőkanál tökmag

a mártogatós:

  • 150 g kecskesajt
  • 100 g Philadelphia sajt

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sütőtököt megmossuk, felszeleteljük, majd egy sütőpapírral bérelt tepsibe tesszük, és kb. 1 óra alatt puhára sütjük.

A lisztet, a parmezánnal, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal összekeverjük. Az élesztőt a tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A sütőtökpürét egy keverőtálban sima, bolyhos állagúra keverjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt és az írót. Könnyedén összekeverjük, majd amikor összeállt, erőteljes mozdulatokkal dagasztani kezdjük.

Amikor a tészta elkészült, egy kiolajozott kelesztőtálba tesszük, és hagyjuk, hogy a kétszeresére dagadjon. A kelesztést követően egy meglisztezett felületre tesszük, és kézzel egy kis gombócot gyúrunk belőle. A tésztát meglisztezzük, majd egy sodrófa segítségével kb. ujjnyi vastagságúra sodorjuk. Egy pogácsaszaggató segítségével kiszaggatjuk.

A tojássárgáját az íróval összekeverjük, majd lekenjük vele a pogácsák tetejét és meghintjük a tökmaggal. A 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.

A kecskesajtot és a Philadelphia sajtot egy elektromos mixer segítségével krémes állagúra keverjük, és ezzel töltjük meg a pogácsákat.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk