Sütőtökös marharagu

Sütőtökös marharagu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg marhahús (pl. comb)
  • 30 dkg sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt piros paprika
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 25 dkg tarhonya
  • 1 kg marhahús (pl. comb)
  • 30 dkg sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt piros paprika
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 25 dkg tarhonya

Elkészítés:

A húst megmossuk, letöröljük, felkockázzuk. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, és a húsát felkockázzuk. A hagymát, a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.

A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és azt is enyhén megpirítjuk. A sárgabarackot feldaraboljuk és azt is a húshoz adjuk. Sózzuk, megszórjuk a római köménnyel és a fahéjjal, jól elkeverjük, majd felöntjük 2 dl vízzel és lefedve 2 órán át lassú hőfokon főzzük. (A hús víztartalmától függően, ha szükséges további folyadékot öntünk alá.)

A 2 óra elteltével, ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a sütőtököt és további 30-40 percet főzzük.

A körethez a tarhonyát enyhén sós forrásban lévő vízben megfőzzük és a megpuhult marhával tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti