Elkészítés:
A húst megmossuk, letöröljük, felkockázzuk. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, és a húsát felkockázzuk. A hagymát, a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és azt is enyhén megpirítjuk. A sárgabarackot feldaraboljuk és azt is a húshoz adjuk. Sózzuk, megszórjuk a római köménnyel és a fahéjjal, jól elkeverjük, majd felöntjük 2 dl vízzel és lefedve 2 órán át lassú hőfokon főzzük. (A hús víztartalmától függően, ha szükséges további folyadékot öntünk alá.)
A 2 óra elteltével, ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a sütőtököt és további 30-40 percet főzzük.
A körethez a tarhonyát enyhén sós forrásban lévő vízben megfőzzük és a megpuhult marhával tálaljuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti