Sütőtökös képviselőfánk

Sütőtökös képviselőfánk

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg zsír
  • 5 db tojás
  • 2 dl víz
  • 1 csipet só

a krémhez:

  • 30 dkg sütőtök püré
  • 3 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 5 evőkanál eritrit

a krém tetejére:

  • 5 dl Hulala

a tetejére:

Elkészítés:

Annyira téli, annyira finom és különleges.

A forró vizet, a sót és a zsírt egy lábosban melegíteni kezdjük. Amikor a zsír elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg a tészta összeáll. A tűzről levéve a még forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat. Csillagcsöves habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat nyomunk belőle. Egy órát pihentetjük.

Forró (210 fok) sütőbe tesszük, 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb.10 percig sütjük 180 fokra mérsékelt sütőben.

Ha kihűl a tészta, kalapot vágunk neki. Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a sütőtökpürével és a tejjel. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot, és hűlni hagyjuk.

Amíg hűl a krém, felverjük a Hulalát, amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk. Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből, majd a tetejére a felvert Hulalát, és rátesszük a kalapjukat. Megszórhatjuk a tetejét még porXukorral.

A receptet Putóczki Gáborné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk