Sütőtökös fánk

Sütőtökös fánk

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • fél teáskanál gyömbér
  • fél teáskanál barna cukor
  • 195 g vaj
  • 50 g tojás
  • 2 db vanília kivonat
  • 2 teáskanál író
  • 120 ml sütőtökpüré

a sütéshez:

  • 200 g olaj

Elkészítés:

A sütőtököt megmossuk, majd felszeleteljük és 200 fokon készre sütjük.

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a fűszereket és a cukrot. Egy mély tálban kikeverjük a vajat, a tojásokat, az írót és a vanília kivonatot, majd apránként hozzákeverjük a sütőtök belsejét. Amikor jól elvegyítettük, két adagban hozzákeverjük a lisztet és szép simára gyúrjuk a tésztát (ha a tészta még ragad, akkor adunk hozzá még lisztet).

Egy jól meglisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a fánkokat. Az olajat felhevítjük, és a fánk mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne.

Még melegen fahéjas porcukorral hintjük meg.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek