Sütőtökös csokis kelt muffin

Sütőtökös csokis kelt muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 300 g gluténmentes kenyérliszt
  • 1 csomag só
  • 3 evőkanál xilit
  • csipetnyi cukor
  • 60 g sütőtök püré
  • 1 dl tejszín
  • 1 narancs héja és leve
  • 1 tojás (a fele a tésztába kerül, a másik felével lekenjük majd a muffinokat sütés előtt)
  • 1,5 dkg élesztő
  • étcsoki darabok
  • jégcukor
  • mandulaforgács
  • 300 g gluténmentes kenyérliszt
  • 1 csomag
  • 3 evőkanál xilit
  • csipetnyi cukor
  • 60 g sütőtök püré
  • 1 dl tejszín
  • 1 narancs héja és leve
  • 1 tojás (a fele a tésztába kerül, a másik felével lekenjük majd a muffinokat sütés előtt)
  • 1,5 dkg élesztő
  • étcsoki darabok
  • jégcukor
  • mandulaforgács

Elkészítés:

Az élesztőt csipet cukorral (mert a xilittel nem kel meg) felfuttatjuk a tejszínben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk, és a duplájára kelesztjük.

Muffin formába adagoljuk, 15 percet pihentetjük, lekenjük a fél tojással, megszórjuk kevés étcsokidarabbal, jégcukorral, mandulaforgáccsal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!