Sütőtökös csigák

Sütőtökös csigák

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 csomag szárított élesztő (7 g)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor

A töltelékhez:

  • 50 dkg sütőtök
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál rózsabors
  • 3 evőkanál méz
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • 1/2 rúd vanília

A tetejére:

  • 4 ek. barna cukor
  • 2 tojás

Elkészítés:

A lisztet a vajjal, a tejjel, az élesztővel, az 1 evőkanál cukorral és egy csipet sóval alaposan elkeverjük, és fakanállal hólyagosra verjük, meleg helyen fél órát hagyjuk kelni, amíg duplájára nő.

A sütőtököt megtisztítjuk, fél-fél centis kockákra vágjuk. A vajon elkezdjük pirítani, hozzáadva a félbevágott vanília rudat, a késlappal megtört rózsaborsot, a mézet és a fahéjat, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. A felét leturmixoljuk, majd összekeverjük a darabos résszel.

A megkelt tésztát lisztes deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük a sütőtökpéppel, szorosan feltekerjük és 4-5 centis karikákra vágjuk.

Egy sütőedényt alaposan kivajazunk, a tökös tekercseket egymás mellé beleállítgatjuk, megkenjük a felvert tojásokkal, megszórjuk barnacukorral, és 170 fokon 40 percig sütjük.

Ízlés szerint vanília sodóval tálalhatjuk.

Neked ajánljuk