Elkészítés:
A sütőtök püréhez először meg kell sütni a tököt, majd a héja eltávolítása után összemixelni.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, sóval elkeverjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Amikor felfutott az élesztő, azt is a tálba tesszük és tésztát gyúrunk belőle, amit meleg helyen kelni hagyunk kb. 30-40 percig.
A megkelt tésztát kb. 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd lekenjük a sütőtök pürével, és tetszőleges szélességű 10 centis hosszúságú csíkokra vágjuk. Ezután ráreszeljük a sajtot, majd a csíkokat kézzel megcsavarjuk (jó alaposan, így belülre kerül a sajt nagy része).
Sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Bulizáshoz, vendégséghez
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Sajtos ételek