Sütőtökös csavartka

Sütőtökös csavartka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 7 g élesztő
  • 100 ml tej
  • 100 g vaj
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 200 g sütőtök pürésítve (tésztába)
  • 100 g sütőtök pürésítve
  • a tetejére:
  • 2 tojássárgája (a kenéshez)
  • reszelt sajt
  • 500 g liszt
  • 7 g élesztő
  • 100 ml tej
  • 100 g vaj
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 200 g sütőtök pürésítve (tésztába)
  • 100 g sütőtök pürésítve
  • 2 tojássárgája (a kenéshez)
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A sütőtök püréhez először meg kell sütni a tököt, majd a héja eltávolítása után összemixelni.

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, sóval elkeverjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Amikor felfutott az élesztő, azt is a tálba tesszük és tésztát gyúrunk belőle, amit meleg helyen kelni hagyunk kb. 30-40 percig.

A megkelt tésztát kb. 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd lekenjük a sütőtök pürével, és tetszőleges szélességű 10 centis hosszúságú csíkokra vágjuk. Ezután ráreszeljük a sajtot, majd a csíkokat kézzel megcsavarjuk (jó alaposan, így belülre kerül a sajt nagy része).

Sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti