Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal

Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 30 dkg sütőtök
  • 3 db burgonya
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 leveskocka
  • 1/2 mokkáskanál szerecsendió
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1 deci főzőtejszín
  • valamint tökmag
  • 30 dkg sütőtök
  • 3 db burgonya
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 d b leveskocka
  • 1/2 mokkáskanál szerecsendió
  • őrölt bors
  • 1 deci főzőtejszín
  • tökmag

Elkészítés:

A sütőtököt és a burgonyát hámozás után kockákra vágjuk és feltesszük főzni. A hagymát, a leveskockát, a szerecsendiót, a sót, borsot is beletesszük. Amikor minden megpuhult, beleöntjük a főzőtejszínt, s azzal is kiforraljuk.

Botmixerrel pépesre keverjük, és pirított tökmaggal tálaljuk

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Polgár Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti