Sütőtökkrémleves kókusztejjel

Sütőtökkrémleves kókusztejjel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű sütőtök
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 közepes méretű hagyma felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2 evőkanál barna nádcukor vagy juharszirup
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

a díszítéshez:

  • 1 evőkanál kókusztej
  • pirított törökmogyoró

Elkészítés:

A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, kaparjuk ki a magját, és a húsát sütőben puhára sütjük. Ha kihűlt, meghámozzuk.

A felhevített olívaolajban megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, a reszelt fokhagymát, majd hozzáadjuk a megsült tököt.

Szerecsendióval, fahéjjal fűszerezzük, és hozzáadjuk a juharszirupot. Felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a kókusztejet. Ízlés szerit sózzuk, borsozzuk.

Felforraljuk, levesszük a tűzről, majd óvatosan simára turmixoljuk.

Tálalásnál a tetejére szórjuk a pirított törökmogyorót, és pár csepp kókusztejjel díszítjük.

A receptet Csató Regina küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk