Sütőtök torta paleo

Sütőtök torta paleo
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a fehér piskótához:
  • 6 db tojás kettéválasztva
  • 6 evőkanál nyírfacukor
  • 6 evőkanál víz
  • 6 evőkanál. mandula őrlemény
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja (kezeletlen)
  • a tökös tésztához:
  • 8 evőkanál sütőtök püré (sütőben sütött)
  • 2 evőkanál nyírfacukor
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • sütőtök fűszerkeverék (fahéj, vanília, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió ízlés szerint)
  • a krémhez:
  • 500 ml ToTu tej
  • 3 db tojássárgája
  • 3-4 evőkanál nyírfacukor ízlés szerint
  • 1 teáskanál vanília aroma (saját készítés)
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • 6 lap zselatin előírás szerint elkészítve
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • a tetejére:
  • paleo csokiforgács (opcionális)
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál nyírfacukor
  • 6 evőkanál víz
  • 6 evőkanál mandula őrlemény
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • csipet
  • 1 citrom reszelt héja (kezeletlen)
  • 8 evőkanál sütőtök püré (sütőben sütött)
  • 2 evőkanál nyírfacukor
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • sütőtök fűszerkeverék
  • 500 ml ToTu tej
  • 3 db tojássárgája
  • 3-4 evőkanál nyírfacukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • 6 lap zselatin
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • paleo csokiforgács

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskótát, majd 6 evőkanálnyit kiveszünk belőle, és összekeverjük a tökös tészta hozzávalóival, ízlés szerint a sütőtök fűszerrel (krémes állagúra keverjük).

Egy nyitható sütőformát (32x22 cm) sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a fehér tésztát, majd a tetejére a sütőtökös tésztát kanállal belerakjuk, egy kicsit megütögetjük, hogy egyenletesre terüljön el a tészta. 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 35-40 perc) tűpróba.

Közben elkészítjük a pudingot: a tojássárgáját a nyírfacukorral, konjac liszttel kikeverjük, hozzáöntjük a tejet és besűrítjük. A zselatinlapot annyi hideg vízbe kell áztatni, hogy ellepje. Amikor megpuhult, kézzel kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a krémhez és összekeverjük. Hűlni hagyjuk, majd egyneművé kikeverjük a kókuszolajjal.

A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, visszarakjuk a folpackkal bélelt kapcsos formába, rákenjük a krémet, hűtőbe rakjuk. Ha kicsit megdermedt, csoki forgáccsal megszórjuk, majd tetszőlegesen felszeleteljük.

(Ha a pudingból jól vágható állagot szeretnénk, akkor fél literhez 6 zselatinlap vagy 9 gramm zselatinpor szükséges.)

Megjegyzés:

A receptet Mojzes Zoltánné Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti