Sütőtök krémleves

Sütőtök krémleves

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

500 g sütőtök

1 db közepes alma

1 evőkanál olívaolaj

1 kisebb fej vöröshagyma

bors

2 db közepes burgonya

1 teáskanál szerecsendió

1 gerezd fokhagyma

1 teáskanál őrölt fahéj

500 ml zöldség alaplé

100 ml kókusztejszín

100 g tökmag

Elkészítés:

A tököt megmossuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, botmixerrel pürésítjük.

A burgonyát és az almát meghámozzuk, felkockázzuk, a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.

Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, ezután hozzáadjuk a burgonyát, az almát és a pépesített tököt is. Felöntjük alaplével és fűszerezzük, ízesítjük. Összefőzzük az egészet 15-20 perc alatt, közben a tökmagot egy forró serpenyőben megpirítjuk.

Amikor a leves elkészült, turmixgépben leturmixoljuk és pirított tökmaggal megszórva, pirítóssal és tejszínnel tálaljuk.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek