Sütőtök-kalács

Sütőtök-kalács

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

24 cm-es tortaformához:

  • 45 dkg liszt
  • 1,5 kiskanál sütőpor
  • 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csapott kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 1 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csapott kávéskanál őrölt szegfűbors
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 4 darab tojás
  • 50 dkg sült, passzírozott sütőtök
  • 1 csapott teáskanál gyömbér
  • 1 kiskanál vanília-aroma
  • 10 dkg mazsola
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a többi fűszerrel összedolgozzuk. Egy tortaformát kivajazunk, a többi vajat a cukorral habosra keverjük, a tojásokat egyesével bedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a sütőtökpürét, a gyömbért, a vanília-aromát, azután a lisztes keveréket és a mazsolát. Ezt a masszát egyenletesen a kivajazott tortaformába simítjuk.

Neked ajánljuk