Sütőporos lángos

Sütőporos lángos
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 400 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál kefir
  • 200 ml víz
  • *
  • a sütéshez:
  • olaj
  • *
  • valamint feltét:
  • ki, mit szeret
  • 400 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál kefir
  • 200 ml víz
  • *
  • olaj

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a sütőport, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat, a vizet, a kefirt és jól összedolgozzuk. Az elkészült tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkalapon gömböket formálunk belőlük.

A gömböket olyan alakzatra nyújtjuk, amilyenre szeretnénk, csak arra figyeljünk, hogy ne legyenek nagyon vékonyak, mert akkor sütés után megkeményednek. (Kb. 2-3 mm vastag legyen a kinyújtott tészta.)

Az olajat felforrósítjuk, majd alatta a lángot visszább vesszük. Beleteszünk egy lángost és 3-4 alkalommal megforgatva szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk a lángosokról az olajat, majd ízlés szerinti feltéttel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti