Sütőben sütött csirkemellfilé Corn Flakes bundában

Sütőben sütött csirkemellfilé Corn Flakes bundában
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db csirkemellfilé
  • 3-4 evőkanál tejföl (20%-os)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 4-5 marék Corn flakes (kukoricapehely)
  • kb. 1 dl étolaj
  • 2 db csirkemellfilé
  • 3-4 evőkanál tejföl (20%-os)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 4-5 marék Corn flakes (kukoricapehely)
  • 1 dl étolaj

Elkészítés:

A csirkemellfilét ízlés szerint besózzuk, majd félre tesszük. A tejfölhöz hozzáadjuk az ételízesítőt, az őrölt színes borsot, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd alaposan összekeverjük. Ezután beleforgatjuk a filéket, lefedjük a tálat, majd pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd rálocsoljuk az olaj felét. Egy tálcára pár marék kukoricapelyhet teszünk, majd tenyérrel kissé összenyomkodjuk, de arra figyeljünk, nehogy túl morzsalékos legyen. Ezután alaposan beleforgatjuk a bepácolt csirkemellet, majd az olajjal meglocsolt sütőpapírra helyezzük. A maradék olajat a kukoricapehelyre locsoljuk, majd hagyjuk kb. fél órát állni, mielőtt a sütőbe tennénk. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. Ezalatt az idő alatt a csirkemell szépen átsül, nem szárad ki, hanem jó szaftos marad. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem.)

Ameddig a hús sül, elkészítjük hozzá az ízlés szerinti köretet. Én a vegyes zöldséget enyhén sós vízben roppanósra főztem, majd leszűrtem. Ezután vajat és étolajat összemelegítettem, megszórtam sóval, őrölt borssal és ételízesítővel, majd óvatosan beleforgattam a roppanósra főzött zöldségeket.

Tálalás előtt tányérra tesszük a csirkemellfilét, mellé kanalazzuk a köretet, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti