Sütőben sült túrós fánk

Sütőben sült túrós fánk

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek. porcukor
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 tojássárga
  • 3 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg mazsola
  • 1 ek. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárga

Elkészítés:

1 dl tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk a lisztet, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a vajat, és annyi tejjel dagasztjuk be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen. Langyos helyen, tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztjuk.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ezután még 10 percig hagyjuk kelni.

Közben elkészítjük a tölteléket: az áttört túrót összekeverjük a tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Minden 2. tésztadarab közepére teszünk egy kis tölteléket, majd ráteszünk egy másik korongot, a széleit villával lenyomkodjuk.

A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra tesszük.

210 fokra előmelegített, forró sütőben 10 percig sütjük, ezután 180 fokra mérsékelve addig sütjük, amíg a fánk szép színt kap. (kb. 20 perc). Ha erősen pirulna a teteje, fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen.

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Neked ajánljuk