Sütőben sült sajtos brokkolifasírt

Sütőben sült sajtos brokkolifasírt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g brokkoli
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 100 g reszelt sajt
  • bors
  • olaj
  • 500 g brokkoli
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 100 g reszelt sajt
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és lobogó, sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, kihűlni hagyjuk.

Amíg hűl a brokkoli, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon ledinszteljük. A kihűlt brokkolit krumplitörővel szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Ízlés szerint fűszerezzük, és a masszából gombócokat formázunk, amiket enyhén kilapítunk a tenyerünkkel. 1-1,5 cm nyugodtan lehet a vastagságuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. A sütőt 190 C fokra előmelegítjük, majd betesszük a brokkolifasírtot, 15 percig sütjük az egyik oldalát, utána megfordítjuk és újabb 15 percig sütjük a másik oldalát is.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti