Sütőben sült petrezselymes röszti rizzsel és almakompóttal

Sütőben sült petrezselymes röszti rizzsel és almakompóttal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 6 db burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 db tojás
  • 1 bögre rizs
  • 6 db alma
  • 5 szem szegfűszeg
  • 2 db darabos fahéj
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A burgonyát tisztítás után lereszeljük, tálba tesszük, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, rászórjuk a reszelt burgonyára, beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, veszünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral, majd két kanállal megformázzuk a rösztiket és rárakjuk a tepsire.

Minden rösztire egy-egy csepp olajat teszünk, és180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre, amíg szép piros ropogós nem lesz.

Amíg sül a röszti, a szokásos módon (1 bögre rizs, 2 bögre víz, só) megfőzzük a rizst. Ha a rizs elfőtte a levét állni hagyjuk, hogy a párában megdagadjanak a rizsszemek, így pörgős lesz a rizs.

Az almakompót a következőképpen készül: az almát megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk, majd egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, roppanóra főzzük (nem főzzük szé)t. Ha megfőtt lehűtjük, hidegen tálaljuk.

Ha megsült a burgonya röszti, a rizzsel és az almakompóttal kínáljuk.

Neked ajánljuk