Sütőben sült fasírt mézkaramellával

Sütőben sült fasírt mézkaramellával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3 szelet kenyér
  • 1 db tojás
  • 5 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db pritaminpaprika
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • olaj
  • magyaros fűszerkeverék
  • 3 evőkanál méz
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés:

Egy fej hagymát kevés olajon megpirítunk, a végén kevés pirospaprikát adunk hozzá. A darált húshoz adjuk a hagymát, a megpucolt fokhagymát, a borsot, a fűszerkeveréket, tojást, a beáztatott, kinyomkodott kenyeret, és jól összedolgozzuk.

Egy nagyobb tepsit előkészítünk. A megmaradt hagymákat és a pritaminpaprikát is felkarikázzuk és kevés olajjal a tepsibe tesszük.

A fasírtból gombócokat gyúrunk, a hagymára tesszük, mindegyik tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Közepesre előmelegített sütőben megsütjük.

A mézet lábasban karamellizáljuk (ne sokáig legyen a tűzön, mert megkeseredik és nagyon bebarnul), majd fél dl vízzel felengedjük, és összeforraljuk.

A kész fasírtokat a serpenyőből kivesszük és félretesszük, a karamellás mézet a hagymára öntjük és a sütőbe visszatéve további 10 percig összesütjük. Ha kész, visszarakjuk a fasírtokat és már fogyaszthatjuk is.

Neked ajánljuk